Διαχείριση κοινοχρήστων και έκδοση

Κανονισμός πολυκατοικίας

Ο κανονισμός, όπως αλλιώς αναφέρεται το καταστατικό της πολυκατοικίας είναι ένα έγγραφο που ρυθμίζει τη σωστή λειτουργία της πολυκατοικίας, και τις σχέσεις μεταξύ των συνιδιοκτητών. Αποτελεί μέρος του συμβολαίου που υπογράφει ο κάθε ιδιοκτήτης κατά την αγορά της ιδιοκτησίας. Επίσης σε περίπτωση ενοικίασης της ιδιοκτησίας ο ενοικιαστής δεσμεύεται με το συμφωνητικό μίσθωσης στην τήρηση του κανονισμού πολυκατοικίας.

Ο κανονισμός σε γενικές γραμμές συντάσσεται πριν την ανέγερση της πολυκατοικίας παρουσία των οικοπεδούχων και των κατασκευαστών και ενσωματώνεται στην πράξη σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών το οποίο περιγράφει τα διαμερίσματα πριν αυτά κατασκευαστούν. Όμως σε περίπτωση που δεν έχει γίνει τότε ο κανονισμός πολυκατοικίας μπορεί να γίνει ή με συμφωνία όλων των ιδιοκτητών ή με προσφυγή σε δικαστήριο. Όπως και να έχει το περιεχόμενο του κανονισμού υποδεικνύεται σε συμβολαιογράφο και υπογράφεται από όλους τους ιδιοκτήτες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Πολλές φορές δεχόμαστε το ερώτημα:
Σε τι διαφέρει ο κανονισμός πολυκατοικίας από το καταστατικό πολυκατοικίας;

    Η απάντηση είναι ότι και οι 2 όροι εννοούν το ίδιο ακριβώς πράγμα.
  • Στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ως κανονισμός πολυκατοικίας
  • Στην καθομιλουμένη αναφέρεται ως καταστατικό πολυκατοικίας.

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Ο ιστοχώρος Koinoxrista.info χρησιμοποιεί cookies που εξυπηρετούν την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών μας. Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας αποδέχεστε παράλληλα και τη χρήση των cookies. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Learn more from Google