Διαχείριση κοινοχρήστων και έκδοση

Υπολογισμός κοινοχρήστων

Η εταιρεία μας χρόνια τώρα πρωτοπορεί στην διαχείριση οικοδομών και πολυκατοικιών. Προσφέροντας όλη την γκάμα των υπηρεσιών που αφορά τη διαχείριση κτιρίων, από λογισμικά και προγράμματα για την έκδοση και τον υπολογισμό κοινοχρήστων, τη συντήρηση του καυστήρα και του ασανσέρ μέχρι τις απεντομώσεις, τον καθαρισμό, τις αποφράξεις και την πυρασφάλεια, σας εγγυόμαστε και τις καλύτερες τιμές στην αγορά.

Έχοντας χτίσει μια εξαιρετική σχέση με τους πελάτες μας, μετά από τόσες δεκαετίες στο χώρο της διαχείρισης, νιώθουμε υποχρεωμένοι να σας προσφέρουμε ό,τι καλύτερο και πιο ενημερωμένο για την έκδοση κοινοχρήστων. Είμαστε τόσο σίγουροι για το πρόγραμμα μας που το διαθέτουμε για μια δωρεάν on – line δοκιμή έτσι ώστε να δοκιμαστεί και από τους πιο πεπειραμένους διαχειριστές πολυκατοικιών. Το λογισμικό μας διαθέτει πιστοποίηση ISO και είναι καταχωρημένο στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνήθως υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τον υπολογισμό των κοινοχρήστων. Όταν υπάρχει κανονισμός της πολυκατοικίας τηρείται αυτός χωρίς παρεκκλίσεις. Σύμφωνα όμως με το νόμο 3741/29, όλες οι δαπάνες των κοινόχρηστων χώρων κατανέμονται σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε διαμερίσματος. Όσο περισσότερα τετραγωνικά, τόσο μεγαλύτερα είναι τα ποσά που επιβαρύνουν τα διαμερίσματα. Σε περίπτωση που όλοι οι ένοικοι το επιθυμούν μπορούν να παρακάμψουν το νόμο.

Ένας διαχειριστής θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα διαμερίσματα που βρίσκονται σε ψηλότερους ορόφους επιβαρύνονται περισσότερο από τις δαπάνες του ανελκυστήρα (ασανσέρ). Επίσης ο όρος χιλιοστά αναφέρεται στους συντελεστές επιβάρυνσης των δαπανών του βαραίνουν το κάθε διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας καθώς έχουν υπολογιστεί με τρόπο τέτοιο ώστε το άθροισμα τους να ισούται με 1000.

Οι συντελεστές επιβάρυνσης μπορεί να είναι σταθεροί όταν αναφέρονται στα χιλιοστά συνιδιοκτησίας ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο όταν οι συντελεστές αυτοί υπολογίζονται με το μέγεθος. Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης και υπάρχει κεντρική θέρμανση, o νόμος προβλέπει ότι ο καταμερισμός των δαπανών υπολογίζεται από το μέγεθος ενός διαμερίσματος δηλαδή τα τετραγωνικά ή από το σύνολο των θερμίδων των θερμαντικών σωμάτων.

Έτσι ο γνωστός πίνακας οριζόντιας ιδιοκτησίας καταρτίζεται με βάση το εμβαδόν του κάθε διαμερίσματος για την συμμετοχή του στις γενικές δαπάνες, τον όγκο του για την συμμετοχή του στις δαπάνες θέρμανσης ενώ για τις δαπάνες του ανελκυστήρα υπολογίζεται το εμβαδόν του κάθε διαμερίσματος προσαυξημένο με έναν συντελεστή της τάξεως του 10% για κάθε όροφο που ανεβαίνουμε.

Μπορείτε και εσείς με την χρήση κάποιον απλών προγραμμάτων να υπολογίσετε επιτυχώς τις κοινόχρηστες δαπάνες. Η χρήση προγραμμάτων όπως το Excel, το Access ή το Libre Office Calc μπορεί να σας λύσει τα χέρια. Αφού φτιάξετε μία λίστα με τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος βάζετε μέσα και τις υπόλοιπες δαπάνες, ακόμα και το πετρέλαιο σε περιπτώσεις που έχουμε κεντρική θέρμανση. Είναι αναγκαία η δημιουργία ενός ξεχωριστού φύλλου για τις δαπάνες του κάθε μήνα που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το κοινόχρηστο ρεύμα, καθαριότητα και ασανσέρ. Ακόμη, πρέπει να υπάρχει άλλο ένα ξεχωριστό φύλλο στο οποίο θα υπολογίζεται το πληρωτέο ποσό του κάθε διαμερίσματος και μία συγκεντρωτική κατάσταση η οποία θα αναρτάται στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Σε κάθε περίπτωση η διαχείριση μιας πολυκατοικίας είναι μια δύσκολη και επίπονη εργασία καθώς απαιτεί πολλές ώρες σχολαστικής ενασχόλησης. Εμείς αναλαμβάνουμε το δύσκολο αυτό έργο για πολυκατοικίες σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αττικής στον Πειραιά και στο κέντρο της Αθήνας.

Η εταιρεία μας αντιλαμβάνεται τις δύσκολες συνθήκες του σήμερα και για το λόγο αυτό έχει μειώσει κατακόρυφα τις τιμές στις παρεχόμενες υπηρεσίες, είτε πρόκειται για το πρόγραμμα υπολογισμού κοινοχρήστων που καταμερίζει τις δαπάνες, είτε για τον καθαρισμό, τη διανομή πετρελαίου, την έκδοση κοινοχρήστων, τη πυρασφάλεια και αναγόμωση πυροσβεστήρων.

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε για την έναρξη τη συνεργασίας σας μαζί μας, είναι να μας αποστείλετε τον πίνακα συνιδιοκτησίας του κτιρίου και τον πίνακα της κεντρικής θέρμανσης τους οποίους έχει στην κατοχή του συνήθως ο υπεύθυνος μηχανικός.
Ο ιστοχώρος Koinoxrista.info χρησιμοποιεί cookies που εξυπηρετούν την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών μας. Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας αποδέχεστε παράλληλα και τη χρήση των cookies. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Learn more from Google