Διαχείριση κοινοχρήστων και έκδοση

Κοπή δέντρων

Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες μονοκατοικιών ή διαχειριστές πολυκατοικιών είναι η κοπή δέντρων σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας. Η εταιρεία μας είναι εδώ για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα με ασφάλεια, ταχύτητα και νομιμότητα. Με χαμηλό κόστος αναλαμβάνουμε την κοπή, το κλάδεμα και τον καθαρισμό δέντρων όπως πεύκα και ευκάλυπτοι οι οποίοι δημιουργούν προβλήματα στην οικοδομή. Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την κοπή δέντρου για όλες τις περιοχές της Αττικής, της Αθήνας και του Πειραιά.

Πολύ συχνά δέντρα τα οποία βρίσκονται σε κήπους έχουν μεγαλώσει πολύ με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους των διαμερισμάτων στην πολυκατοικία. Ακόμα πολλές φορές τα ψηλά δέντρα ή κάποια κλαδιά μπορεί να πέφτουν πάνω στην πολυκατοικία ή άλλη οικοδομή με αποτέλεσμα υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους. Τότε είναι απαραίτητο να γίνει κλάδεμα των δέντρων και να αφαιρεθούν ξερά κλαδιά και αυτά που δημιουργούν πρόβλημα. Η εταιρεία μας έχοντας στη διάθεσή της εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, σύγχρονες τηλεσκοπικές σκάλες και γερανούς αναλαμβάνει με ασφάλεια το κλάδεμα ψηλών δέντρων.

Πολλές φορές το κλάδεμα δεν είναι αρκετό για να λύσει το πρόβλημα και είναι απαραίτητο το κόψιμο του δέντρου. Η εταιρεία μας είναι εδώ ώστε με ασφάλεια να κόψει το δέντρο με τέτοιον τρόπο ώστε αυτό να μην προξενήσει προβλήματα στην πολυκατοικία, στα διαμερίσματα, σε κοινόχρηστους χώρους ή οποιαδήποτε άλλη οικοδομή. Το εξειδικευμένο συνεργείο μας έρχεται επί τόπου και αφού κάνει την απαραίτητη αυτοψία, σχεδιάζει το πλάνο δράσης ώστε το δέντρο να κοπεί δημιουργώντας τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.

Άδεια κοπής δέντρων

    Η άδεια παρέχεται από διπλωματούχο μηχανικό και αφορά τα δασικά δέντρα που προστατεύονται: έλατο, πεύκο, λεύκα, κυπαρίσσι, ευκάλυπτος, κέδρος, πουρνάρι, δρυς κ.α.

    ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
  • Κοπή δέντρου σε οικόπεδο εντός σχεδίου: Πολεοδομία
  • Κοπή δέντρου σε πεζοδρόμιο: Δήμος της περιοχής
  • Κοπή δέντρου σε κτήμα εκτός σχεδίου: Δασαρχείο

Για την κοπή οποιουδήποτε δέντρου τόσο εντός όσο και εκτός σχεδίου πόλεως είναι απαραίτητη άδεια κοπής δέντρου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμοδιότητα έχουν το Δασαρχείο και η Πολεοδομία. Σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο δασικό δένδρο όπως ο ευκάλυπτος, το πεύκο ή το έλατο θα πρέπει να υπάρχει άδεια από το Δασαρχείο ή την Πολεοδομία από την οποία εγκρίνεται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας. Εάν το δέντρο είναι καλλιεργούμενο όπως η πορτοκαλιά ή η λεμονιά είναι απαραίτητη μόνο η άδεια από την Πολεοδομία. Τις άδειες αυτές αναλαμβάνει να βγάλει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας ή ο ιδιοκτήτης ή αν το επιθυμείτε η εταιρεία μας αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία.

Τα τελευταία χρόνια τα πεύκα της χώρας μας πλήττονται από το έντομο Marchalina hellenica το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση βαμβακίασης ή αλλιώς μπαμπακίασης ή βαμβακούλας. Όλο και περισσότερα δέντρα στην Αττική, την Αθήνα και τον Πειραιά εμφανίζουν μπαμπακίαση κάνοντας επιτακτική ανάγκη την αντιμετώπισή της. Τέτοιες περιοχές είναι κυρίως αυτές που καλύπτονται από πεύκα όπως: Μαραθώνας, Λούτσα, Πόρτο Ράφτη, Μαρκόπουλο, Κερατέα, Λαγονήσι, Κορωπί, Βούλα, Βάρη, Βάρκιζα, Γλυφάδα, Αργυρούπολη, Βύρωνας, Ζωγράφου, Παπάγου, Χολαργός, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Φιλοθέη, Ψυχικό, Νέα Ιωνία, Πεύκη, Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Παλλήνη, Σπάτα, Παιανία, Βριλήσσια, Μελίσσια, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Δροσιά, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Βαρυπόμπη, Μενίδι (Αχαρνές) κ.α. Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι ιδιαίτερα δύσκολη στην ερασιτεχνική καταπολέμησή της, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο δέντρο και αφήνει λεκέδες σε μάρμαρα, τοίχους και τζάμια. Ο καθαρισμός πεύκων έχει σαν σκοπό την απομάκρυνση των ξερών κλαδιών, κουκουναριών ή άλλων αντικειμένων που μπορεί να έχουν πέσει από το εσωτερικό και το εξωτερικό της κόμης. Στη συνέχεια γίνεται πλύσιμο του πεύκου με πιεστικό μηχάνημα για να απομακρυνθεί η βαμβακίαση αλλά και ξερές βελόνες. Το αποτέλεσμα είναι γερά, καθαρά και υγιή πεύκα ενώ παράλληλα αυξάνεται ο χρόνος ζωής τους και αναπτύσσονται ευκολότερα καινούργια κλαδιά και φύλλωμα.

Η εταιρεία μας με εμπειρία ετών αναλαμβάνει την κοπή χλωρών και ξηρών δένδρων, το κόψιμο ψηλών δέντρων, τον καθαρισμό πεύκων και κλάδεμα δέντρων στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς για δέντρα που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. Για να υπάρχει η απαραίτητη νομική κάλυψη πρέπει να έχετε όλα τα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν το κόψιμο του δέντρου. Την έκδοση των δικαιολογητικών μπορείτε να την κάνετε μόνοι σας ή να την αναλάβει η εταιρεία μας. Το κόστος της κοπής δένδρων επιβαρύνει την πολυκατοικία και το περνάτε στα κοινόχρηστα έξοδα όπως ορίζει το καταστατικό της πολυκατοικίας. Καλέστε μας και εμείς θα ανταποκριθούμε άμεσα με ένα πακέτο προσφορών ειδικά για τη δική σας περίπτωση.

Ο ιστοχώρος Koinoxrista.info χρησιμοποιεί cookies που εξυπηρετούν την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών μας. Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας αποδέχεστε παράλληλα και τη χρήση των cookies. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Learn more from Google