Διαχείριση κοινοχρήστων και έκδοση

Κοινόχρηστα έξοδα

Με τον όρο κοινόχρηστα έξοδα αναφέρουμε το σύνολο των δαπανών που καταναλώνονται από τους συνιδιοκτήτες κοινόχρηστων χώρων, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τον καθαρισμό της ταράτσας που ανήκει σε όλους ή με τον φωτισμό μιας κεντρικής εισόδου που επίσης ανήκει σε όλους. Η κάθε ιδιοκτησία (διαμέρισμα) έχει το δικό της ποσοστό στο κόστος, το οποίο αναλογεί για την κάθε χρήση κοινόχρηστων παροχών.

Για το κάθε κοινόχρηστο έξοδο αναλογούν διαφορετικά ποσοστά που εξαρτώνται από παράγοντες όπως: το ποσοστό ιδιοκτησίας κάποιου, το εμβαδόν του ιδιόκτητου διαμερίσματος που κατέχει, ο όροφος που ανήκει το διαμέρισμα κ.α.

Έτσι για παράδειγμα, έχουμε μεγαλύτερη αναλογία κόστους σε ιδιοκτησίες υψηλότερου ορόφου σε μια πολυκατοικία όταν πρόκειται για την χρήση ανελκυστήρα ή μικρότερο ποσοστό κόστους σε ιδιοκτήτες με κατοχή διαμέρισμα μικρότερου εμβαδού κ.ο.κ.

Μάθετε αναλυτικά θέματα των κοινοχρήστων στις ακόλουθες σελίδες του Koinoxrista.info!

  1. Υπηρεσίες που εντάσσονται στις κοινόχρηστες δαπάνες
  2. Κοινόχρηστα έξοδα σε κενό διαμέρισμα
  3. Πρόγραμμα κοινοχρήστων
  4. Υπολογισμός κοινόχρηστων εξόδων
  5. Έκδοση κοινόχρηστων δαπανών
Ο ιστοχώρος Koinoxrista.info χρησιμοποιεί cookies που εξυπηρετούν την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών μας. Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας αποδέχεστε παράλληλα και τη χρήση των cookies. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Learn more from Google