Διαχείριση κοινοχρήστων και έκδοση

Άντληση υδάτων

Ένα από τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολυκατοικίες και άλλα κτίρια στην Αττική είναι η άντληση υδάτων. Οι πολλές και έντονες βροχοπτώσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τα βουλωμένα φρεάτια απορροής ομβρίων υδάτων να ξεχειλίζουν και να πλημμυρίζουν διάφορα μέρη της οικοδομής όπως υπόγεια, γκαράζ, λέβητες, πιλοτές, ισόγεια και ημιυπόγεια ανάλογα με την ένταση του φαινομένου.

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα πρέπει να φροντίσει σε περίπτωση που τα νερά της βροχής μπούνε μέσα στους χώρους της πολυκατοικίας για την άμεση άντλησή τους. Συνήθως η άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα υπόγεια γίνεται είτε καλώντας την πυροσβεστική, η οποία όμως αν δέχεται πολλές κλήσεις ενδέχεται να καθυστερήσει πολύ και να υπάρξουν σοβαρές ζημιές όπως στο λεβητοστάσιο ή καλώντας μια ιδιωτική εταιρεία άντλησης υδάτων.

Όμως επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν είναι καλό τα φρεάτια να καθαρίζονται πριν από την περίοδο των βροχοπτώσεων. Ο καθαρισμός γίνεται κανονικά από τα συνεργεία του δήμου, όμως επειδή ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να καθαρίσουν όλα τα φρεάτια έγκαιρα με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να πλημμυρίζουν και να είναι απαραίτητη η άντληση υδάτων. Εναλλακτικά μια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να καθαρίσει τα φρεάτια και να απομακρύνει σκουπίδια και κλαδιά.

Η άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια ή υπόγεια γίνεται με τη χρήση δυνατών αντλιών οι οποίες μεταφέρουν τα νερά έξω από το χώρο. Οι αντλίες αναρρόφησης που χρησιμοποιούνται απαιτούν εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό για τη σωστή τους χρήση.

Σχόλια

Αφήστε το σχόλιό σας

Ο ιστοχώρος Koinoxrista.info χρησιμοποιεί cookies που εξυπηρετούν την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και την καλύτερη απόδοση των υπηρεσιών μας. Για να συνεχίσετε την πλοήγησή σας αποδέχεστε παράλληλα και τη χρήση των cookies. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Learn more from Google